Потребител Парола
Кошница
0 продукта / 0.00 лв
Cart
cart icon
0
Кошницата е празна.
<
CPU Ryzen 9 9900X (AM5/4.4 GHz/64 ΜΒ)
ProductPhoto_1942603

AMD CPU Ryzen 9 9900X (AM5/4.4 GHz/64 ΜΒ)  

AMD CPU Ryzen 9 9900X (AM5/4.4 GHz/64 ΜΒ)

Процесор AMD Ryzen™ 9000 Series с архитектура "Zen 5" за висока производителност в игри и многонишкови програми! Съвместим с дъно със Socket AM5!

Гаранция - 3 години

Цената е с включен ДДС - 20%

 
каталожна цена
1059.00 лв

Получаване в магазина

за да не чакате у дома!
Заповядайте в магазин Плесио, София, ул.Ангел Кънчев 5!

Заявките се обработват в рамките на 24 часа.

*В случай, че не успеете да вземете продуктите си от магазина в посоченото време, те ще бъдат запазени за Вас още един ден.

каталожен номер: 4583426

Първоначална вноска

Unicredit TBI Postbank BNP Pariba
Сума на кредита
3
месеца
6
месеца
9
месеца
12
месеца
24
месеца
36
месеца
Bookmark and Share
arrow

С един поглед

Процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series са проектирани да осигурят изключителна производителност и енергийна ефективност на персонални и бизнес компютри.

Процесорите от серията AMD Ryzen™ 9000 (известни и като Granite Ridge) се базират на усъвършенстваната архитектура "Zen 5", която предлага до 16% повишена производителност на IPC (Instructions per Clock) в сравнение с предходното поколение благодарение на различни подобрения на нивото на двигателя за прогнозиране на преходите (branch prediction), по-широки pipelines и вектори, преработен модул за изчисление на операции с плаваща запетая, удвояването на честотната лента между различните нива на латентност и удвояването на производителността на работните натоварвания AI и AVX-512.

С до 16 ядра и 32 нишки, до 16MB L2 Cache и 64MB L3 Cache памет, както и работни честоти до 5,7 GHz, процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series предлагат невероятна производителност в игри и взискателни задачи (напр. обработка на видео с висока резолюция, 3D моделиране и др.).

Процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series използват базата LGA (Land-Grid Array), позната от предишното поколение, с 1718 pins, наречена Socket AM5, a платформата на AMD осигурявa поддръжка за двуканална DDR5-5600 памет (поддържат се и модули памет с по-висока честота чрез AMD EXPO™) и PCIe® 5.0, като същевременно включват видеокарта AMD Radeon™ (с два изчислителни модула RDNA 2™ и работна честота 2,2GHz) за основни задачи.

AMD Ryzen™ 9000 Series
AMD Ryzen ™ 9000 Series
Socket
AM5
Процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series са съвместими с дъна, които разполагат със Socket AM5 и са изградени на базата на chipsets AMD X870E, X870, X670, X670E, B650 и B650E (консултирай се със сайта на производителя на дънната платка за съвместимост с по-стари чипсети).
AMD Ryzen™ 7000 Series
Cores
12C/24T
Процесорът има 12 физически ядра и 24 нишки (благодарение на SMT, Simultaneous Multi-Threading) за най-ефективно използване на ресурсите и възможно най-добра производителност в многонишкови приложения и процеси.
AMD Ryzen™ 7000 Series
Cache
12MB L2/64ΜΒ L3
Общата L2 Cache е 12MB, а общата L3 Cache е 64MB (намалява латентността, като позволява съхранението на повече данни за обработка преди достъпа до основната памет).
AMD Ryzen™ 9000 Series
Работна честота
4,4GHz (Max. Boost 5,6GHz)
Работната честота на процесора е 4,4GHz. Max. Boost Clock за single-threaded работни потоци е 5,6GHz и се активира в зависимост от изискванията.
AMD Ryzen™ 7000 Series
TDP
120W
Благодарение на производствения метод 4nm FinFET и на специалните оптимизации за енергийна ефективност, TDP (Thermal Design Power) на процесора е 120W.
 
 
За професионалисти, творци и геймъри
За сериозните геймъри, търсещи най-доброто конкурентно предимство, AMD Ryzen™ 9000 Series процесорите осигуряват несравнима производителност за невероятно гладък геймплей и висока честота на кадрите в широка гама от заглавия, от най-добрите AAA заглавия до любимите e-sports. В допълнение, професионалните създатели на съдържание вече могат напълно да се възползват от възможностите на творческите работни потоци – от моделиране и 3D дизайн до анимация и визуализация на продукти – използвайки процесор AMD Ryzen™ 9000 Series, за да проектират, редактират и рендират по-бързо от всякога.
 
 
Дизайн MCM
За създаването на новите процесори е използван добре познатият MCM (Multi-Chip Module) модулен дизайн. По този начин пакетът на всеки процесор включва един или два CCD модула (CPU Complex Dies), които по същество включват ядрата с общо предназначение и cIOD модул (client I/O Die), съдържащ различни контролери, като на изображението, на паметта, на PCIe®, графиките и други. CCD модулите се произвеждат по метод 4nm FinFET, докато IOD модулът се произвежда по метод 6nm FinFET и в двата случая от TSMC. Този конкретен подход при изработката предлага гъвкавост, по-висока производителност и вградени функции.
 
 
Микроархитектура Zen 5
Процесорите AMD Ryzen™ 9000 се базират на архитектурата "Zen 5", предлагайки повишена производителност на ядро ​​и подобрена енергийна ефективност. Производственият процес 4nm FinFET (6nm FinFET за cIOD) позволява по-висока плътност на транзисторите и намалена консумация на енергия. Подобренията включват увеличен IPC, оптимизирани алгоритми за прогнозиране на преходите (branch prediction), по-широки pipelines и вектори, преработен модул за изчисление на операции с плаваща запетая, по-голяма честотна лента между различните нива на латентност и по-голяма производителност за работни  натоварвания AI и AVX-512.
 
 
Многоядрени
Серията AMD Ryzen™ 9000 се състои от модели с до 16 ядра и 32 нишки, както и с подобрени работни честоти (max boost), които достигат 5.7 GHz. Възможностите за овърклок (overclocking) позволяват допълнително увеличаване на производителността, а технологията Precision Boost 2.0 осигурява динамично увеличаване на честотата според нуждите на системата. С до 8MB L2 кеш памет и до 64MB L3 кеш памет, два пъти по-голяма честотна лента и по-ниска латентност, скоростта на достъп до паметта е значително подобрена, а времето за изчакване е намалено драстично.
 
 
Технологично усъвършенствана платформа
Платформата на AMD се обогатява с два нови чипсета (освен AMD X670E, X670, B650E, B650 и т.н.), AMD X870E и AMD X870. Новите чипсети осигуряват и поддръжка за най-новите PCIe® 5.0, DDR5, USB4 и WiFi®-7 технологии. Поддръжката на USB4 идва като стандартна функция, като са проектирани да поддържат още по-високи скорости на паметта чрез технологията AMD EXPO™. Чипсетите AMD X870 и X870E разполагат с общо 44x PCIe lanes, осигуряващи PCIe® 5.0 NVMe™ свързаност директно от процесора. AMD X870E обаче се отличава с предоставянето на 24x PCIe® 5.0 lanes, като 16x са посветени на графиката.
AMD Ryzen ™ 5000 Precision Boost 2
 
Precision Boost 2
Характеристиката Precision Boost 2 на процесорите увеличава работните честоти на ядрата за подобрена производителност, където имаш нужда, ако си геймър или създател на съдържание.
AMD Ryzen ™ 5000 Precision Boost Overdrive
 
Precision Boost Overdrive
Precision Boost Overdrive се възползва от подобрения дизайн и характеристиките на дъното ти, за да повиши производителността, увеличавайки таймингите на часовниците за по-дълъг период от време. Също така ти дава възможност за овърклок с натискане на един бутон.
AMD Ryzen ™ 5000 Unlock
 
Отключени и готови за овърклок
Използвайки приложението AMD Ryzen Master, можеш да направиш овърклок на отключения си процесор за подобрено представяне във всички приложения и игри.
AMD Ryzen™ 7000 Series
 
Лесен овърклок с AMD EXPO™
Сега можеш да ускориш гейминга с технологията AMD EXPO™ (EXtended Profiles for Overclocking). С "one-touch overclocking" се постигат по-високи честоти и "по-агресивни" timings на паметите за по-висока производителност в игрите.

  • Характеристики
  • Socket AM5
  • Тактова честота на процесора 4.40 GHz
  • Брой ядра на процесора 12
  • Cache 64 MB
  • Архитектура 4 nm
  • Графична карта Вградена
  • Модел графична карта Radeon Graphics
  • Cooling Device Не
  • Опаковка Box
  • Други характеристики Maximum Frequency: 5.6 GHz
Страница 1  от 1
 
 
 

За да виждаш всички твои любими продукти, нашият сайт използва cookies

Виж повече >